Produkt dnia
Lavera Pasta do zębów DLA DZIECI - TRUSKAWKA i MALINA 75 ml
Lavera Pasta do zębów DLA DZIECI - TRUSKAWKA i MALINA 75 ml
12,30 zł 9,99 zł 10,00 zł 8,12 zł
szt.
LAVERA Pasta do zębów BEZ FLUORU z bio echinaceą i propolisem 75 ml
LAVERA Pasta do zębów BEZ FLUORU z bio echinaceą i propolisem 75 ml
9,49 zł 8,40 zł 7,72 zł 6,83 zł
szt.
TAPIOKA (skrobia z manioku) BIO 400 g - BIO PLANET
TAPIOKA (skrobia z manioku) BIO 400 g - BIO PLANET
5,33 zł 4,99 zł 4,94 zł 4,62 zł
szt.
FRUPP liofilizowany baton owocowy MALINA 10 g
FRUPP liofilizowany baton owocowy MALINA 10 g
2,29 zł 1,89 zł 2,12 zł 1,75 zł
szt.
FRUPP baton owocowy TRUSKAWKA 10 g
FRUPP baton owocowy TRUSKAWKA 10 g
2,29 zł 1,89 zł 2,12 zł 1,75 zł
szt.
ECODENTA Czarna pasta do zębów WYBIELAJĄCA z węglem drzewnym 100 ml
ECODENTA Czarna pasta do zębów WYBIELAJĄCA z węglem drzewnym 100 ml
13,44 zł 11,99 zł 10,93 zł 9,75 zł
szt.
PROVED Witamina Słońca D3 NattoFit + K2 MK7 w jednej butelce 20ml/600 kropli
PROVED Witamina Słońca D3 NattoFit + K2 MK7 w jednej butelce 20ml/600 kropli
93,00 zł 84,00 zł 86,11 zł 77,78 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

NOMINAL sucha mieszanka chlebowa bezglutenowa CHLEB Z BŁONNIKIEM SOJOWYM 500g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 8,89 zł 8.89
Cena netto: 8,47 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nominal
Kod produktu: B970-144D4

Opis

NOMINAL sucha mieszanka chlebowa bezglutenowa CHLEB Z BŁONNIKIEM SOJOWYM 500g

 

Dodatkowo potrzebne: 465 ml wody, 20 ml oleju, 13 g świeżych drożdży lub 5 g suchych drożdży.

1. Sposób przygotowania (piekarnik): do miski wlewamy letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do dokładnie pokrytej  tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć. Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb
folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

2. Sposób przygotowania (wypiekacz): do foremki wypiekacza nalewamy: letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku
- około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody. Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży albo użyć cieplejszej wody.

Wyprodukowano w Czechach

Skład:
odbiałczona skrobia pszenna, mąka jaglana, mąka łubinowa, płatki ziemniaczane, błonnik sojowy, cukier, sól, zagęstnik - mąka guar, przyprawy chlebowe. ALERGENY: soja, łubin.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartości odżywcze: w 100g produktu:
wartość energetyczna: 1350 kJ/ 323 kcal
białko: 6,6 g
węglowodany: 70,0 g
- w tym cukry: 3,7 g
tłuszcze: 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
błonnik: 8,2 g
sód: 0,7 g

Dane techniczne

FAIR TRADE Nie
bez cholesterolu Nie
bez cukru Nie
bez laktozy Nie
bez glutenu Tak
VEGAN Tak
certyfikat ECO Nie
certyfikat BIO Nie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl