Produkt dnia
Lavera Pasta do zębów DLA DZIECI - TRUSKAWKA i MALINA 75 ml
Lavera Pasta do zębów DLA DZIECI - TRUSKAWKA i MALINA 75 ml
12,30 zł 9,99 zł 10,00 zł 8,12 zł
szt.
LAVERA Pasta do zębów BEZ FLUORU z bio echinaceą i propolisem 75 ml
LAVERA Pasta do zębów BEZ FLUORU z bio echinaceą i propolisem 75 ml
9,49 zł 8,40 zł 7,72 zł 6,83 zł
szt.
TAPIOKA (skrobia z manioku) BIO 400 g - BIO PLANET
TAPIOKA (skrobia z manioku) BIO 400 g - BIO PLANET
5,33 zł 4,99 zł 4,94 zł 4,62 zł
szt.
FRUPP liofilizowany baton owocowy MALINA 10 g
FRUPP liofilizowany baton owocowy MALINA 10 g
2,29 zł 1,89 zł 2,12 zł 1,75 zł
szt.
FRUPP baton owocowy TRUSKAWKA 10 g
FRUPP baton owocowy TRUSKAWKA 10 g
2,29 zł 1,89 zł 2,12 zł 1,75 zł
szt.
ECODENTA Czarna pasta do zębów WYBIELAJĄCA z węglem drzewnym 100 ml
ECODENTA Czarna pasta do zębów WYBIELAJĄCA z węglem drzewnym 100 ml
13,44 zł 11,99 zł 10,93 zł 9,75 zł
szt.
PROVED Witamina Słońca D3 NattoFit + K2 MK7 w jednej butelce 20ml/600 kropli
PROVED Witamina Słońca D3 NattoFit + K2 MK7 w jednej butelce 20ml/600 kropli
93,00 zł 84,00 zł 86,11 zł 77,78 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

NOMINAL sucha mieszanka chlebowa bezglutenowa CHLEB Z BŁONNIKIEM GRYCZANYM 500g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 8,89 zł 8.89
Cena netto: 8,47 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Nominal
Kod produktu: 9D81-58173

Opis

NOMINAL sucha mieszanka chlebowa bezglutenowa CHLEB Z BŁONNIKIEM GRYCZANYM 500g

 

Dodatkowo potrzebne: 440 ml wody, 20 ml oleju, 13 g świeżych drożdży lub 5 g suchych drożdży.

1. Sposób przygotowania (piekarnik): do miski wlewamy letnią wodę, olej,
rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych
do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem
mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi
olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy
w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do
dokładnie pokrytej  tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć.
Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy
temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka
chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb
folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

2. Sposób przygotowania (wypiekacz): do foremki wypiekacza nalewamy:
letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże po czym dodajemy mieszankę
chlebową. Polecana ilość wody i drożdży dotyczy bezglutenowego wypieku
- około 2 godzin w wypiekaczu do chleba. Jeśli chleb jest za mocno
wyrośnięty należy ilość drożdży zmniejszyć lub użyć chłodniejszej wody.
Jeśli chleb jest słabo wyrośnięty należy zwiększyć ilość drożdży
albo użyć cieplejszej wody.

Wyprodukowano w Czechach

Skład:
odbiałczona skrobia pszenna, mąka gryczana pełnoziarnista, mąka łubinowa, błonnik gryczany, zagęstnik - mąka guar, ziarno lnu, cukier, przyprawy chlebowe, sól.

ALERGENY: łubin.
Przechowywać w suchym miejscu.

Wartości odżywcze: Wartości dla 100 g produktu:
wartość energetyczna 1425 kJ/ 338 kcal
białko 7,2 g
węglowodany 68 g 
- w tym cukry 3,8 g
tłuszcze 1,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
błonnik 10,5 g
sód 0,8 g

Dane techniczne

FAIR TRADE Nie
bez cholesterolu Nie
bez cukru Nie
bez laktozy Nie
bez glutenu Tak
VEGAN Tak
certyfikat ECO Nie
certyfikat BIO Nie

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl